Over Encounter

Op 23 april verscheen Encounter, het nieuwe album van There There. Ruim een jaar werd gewerkt aan de plaat met als overkoepelende thema: space. De fascinatie voor het oneindige en onvoorspelbare dat dit thema meebrengt, spelen een belangrijke rol in Encounter. Concrete verwijzingen zitten in de album artwork en opener ‘Prologue’ met het geluid van onze aarde.

Without the first, the second is only a concept

Encounter bevat zeven nummers en luistert bij voorkeur als een geheel. ‘Prologue’ gaat naadloos over in het staccato ‘Unbalanced’. Het daaropvolgende ‘Airplay’ lijkt luchtig maar niets is minder waar. Interlude (dust) geldt als het middelpunt. Single ‘New Horizons’ brengt een ode aan de ruimtesonde op reis naar Pluto en de titeltrack beschrijft de onvermijdelijke confrontatie. Het stof van ‘Encounter’ is nog niet neergedaald of subtiel pianospel luidt ‘Epilogue’ in. Wanneer de finale nadert, neemt de snelheid af en blijkt Encounter oneindig.

This should be home now...

Encounter is opgenomen in French Fields Studio door Tom Gudde. Drums is opgenomen in ArtEZ door Sean van der Maten. Gemixt door Tom Gudde en gemasterd door Jonne Visser (A-Broad). Artwork door Tom Gudde.

Vocalen door Joep Gudde, Jeroen Stoot en Tom Gudde. Gitaren door Joep Gudde en Jeroen Stoot. Basgitaar en bas synthesizer door Tom Gudde. Toetsen en piano door Jeroen Stoot. Drums en samples door Ramon van Gils.

Muziek en teksten door There There.